Boek: “Work Simply” door Carson Tate

folder_open Boeken turned_in_not Praktisch

De subkop van dit boek is ‘Embracing the power of your personal productivity style’ en dat is perfect samengevat. Dit boek richt zich op hoe wij als persoon allemaal anders zijn. Mogelijk zijn er ‘best practices’ in jouw branche, maar passen die wel bij jou? ‘Work Simply’ laat je zien welke 4 productiviteitsstijlen er zijn. Grote kans dat jij jezelf gaat herkennen in een van deze stijlen.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Iedereen is anders

‘Work Simply’ richt zich als een van de weinigen op wie jij bent en daarmee heeft dit boek een unieke invalshoek. Daarnaast is het een vrij makkelijk te lezen boek vol toepasbare tips.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

‘Work Simply’: doe wat bij jou past

Dat weten we eigenlijk wel. En toch lees je daar in vrijwel geen enkel productiviteitsboek iets over. In ‘Work Simply’ laat Carson Tate je de 4 productiviteitsstijlen zien die er – volgens hem – zijn.

Zo heb je de Prioritizer, Planner, Visualizer en de Arranger. Bij gebrek aan goede vertalingen vermeld ik ze hier in het engels. Tate laat je de verschillen zien en vermeld verschillende eigenschappen zodat jij als lezer kunt zien wat jouw ideale stijl is.

In het boek beschrijft de auteur verschillende elementen die van invloed zijn op jouw productiviteit. Zoals prioriteiten, afleiding, rust en planning. Bij elk van hen geeft Tate een overzicht van eigenschappen voor elke stijl. Op die manier krijg je heel snel inzicht in hoe JIJ met deze eigenschappen om zou kunnen gaan.

Daarmee heeft Carson Tate een unieke invalshoek gevonden in de huidige selectie van productiviteitsboeken. Als je op zoek bent naar deze persoonlijke verschillen, dan is dit het meest geschikte boek voor jou.

Note:
Het boek bevat ook een test om te zien in welke stijl jij het beste past. In mijn geval trof ik geen groot verschil aan tussen de stijlen. Wie weet schat ik mezelf niet goed in of zou de formulering van de vragen scherper kunnen.

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.