Boek: “The Productivity Project” door Chris Bailey

folder_open Boeken turned_in_not Praktisch, Theorie

Vooraf wisten we niet hoe goed ‘The Productivity Project’ zou zijn maar ik ben positief verrast. Het boek staat boordevol met nuttige inzichten en toepasbare tips. Als je op zoek bent naar een boek met – waar nodig – een stukje theorie met handige tips, dan zou dit boek wel eens jouw leestip kunnen zijn!

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Een positieve verrassing

‘The Productivity Project’ is een opvallend goed boek: boordevol nuttige inzichten. Grote kans dat dit boek jouw tijd meer dan waard is.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

“Productiviteit is hoeveel je gedaan krijgt”

..is een quote uit het ‘The Productivity Project’. De meesten van ons zijn druk, druk, druk. Maar dat is op zich niet interessant: hoeveel krijg je daadwerkelijk gedaan? Je kunt uren kapot slaan op het beantwoorden van alle inkomende mails maar is dat wel handig?

De auteur Chris Bailey stelt dat je beter eerst kunt bekijken op welke manier je het meeste impact hebt. Die tip kun je zowel op het werk als thuis toepassen. Denk ‘s-ochtends na over het volgende: “Waardoor ga jij je aan het einde van de dag het meest voldaan voelen?” Welke taken wil je dan gedaan hebben? Schrijf die op en begin aan die taken.

Laat die lijst ook niet groeien gedurende de dag. Plan wat tijd over voor onvoorzien werk maar laat het daarbij. Als je dat continue doet zul je zien dat je je werk altijd op tijd af krijgt en je veel vaker met een opgelucht gevoel naar huis gaat.

Wat is productiviteit?

De ene vindt zichzelf enorm productief, de ander heeft altijd het gevoel nóg meer te moeten doen. Maar wat is productiviteit eigenlijk? Lees onze uitleg en praktische tips in onze special over productiviteit.

Overzicht van Productiviteitsboeken

Naast zijn eigen – goed onderbouwde theorie – verwijst Bailey ook naar een aantal bekende effecten zoals Wet van Parkinson en boeken als Getting Things DoneGetting Results the Agile Way, Eat that Frog en Pomorodo Technique.

Al met al voelt ‘The Productivity Project’ daardoor als heel solide en betrouwbaar. Uit einde ervaring kan ik zeggen dat veel tips ook echt werken.

Dit boek is geen framework of een methode die je compleet moet aanleren. Het beste lees je dit boek, neem je er uit dat je kunt gebruiken en gaat daarmee aan de slag.

Tip:
Neem het boek er over een maandje nog een keer bij. Grote kans dat je dan weer nieuwe dingen leest waarmee je jezelf weer naar een volgend niveau gaat helpen.

Voorbeelden uit het boek

‘The Productivity Project’ is een prettig geschreven boek: een mooie mix tussen goed onderbouwd en toch licht genoeg om lekker te kunnen lezen. Enkele voorbeelden van praktische tips:

20-seconden regel
Kijk je regelmatig op je telefoon terwijl je dat eigenlijk niet wilde doen? Leg je telefoon tijdens diep werk dan eens ergens waar jij 20 seconden of meer nodig hebt om dat ding weer erbij te pakken. Dus: op een grotere afstand. Of diep weg gestopt in een tas of kast. Bij mijn telefoon werkt het. Bij M&M’s nog niet..

Eureka-moment tijdens het douchen
Tijdens het douchen kun je niks schrijven of tikken. Je hersenen hebben de gelegenheid om even helemaal vrij te denken. Daarom kun je tijdens het douchen de beste ideeën krijgen, en niet wanneer je doelloos aan het surfen bent op je mobiel. Dus: breng jezelf in een gelegenheid waar je hoofd even lekker kan dwalen!

Wet van Parkinson
Deze ‘wet’ gaat in het kort als volgt: de meesten van ons gebruiken de ruimte die ze hebben. Heb je ergens een maand voor, dan gebruik je een deel van die maand. Moet het morgen af, dan doe je dat. Deze wet is een enorm handig inzicht voor als je echt dingen gedaan wilt krijgen. Stop met het vullen van je werkweek en geef jezelf een bewuste hoeveelheid tijd. Lees meer op de pagina over de Wet van Parkinson.

Doelgroep

Dit boek is geschikt voor alle kenniswerkers. Iedereen die dus met zijn of haar hoofd toegevoegde waarde levert. ‘The Productivity Project’ is interessant voor de absolute beginner als gevorderden. Ik verwacht dat vrijwel iedere lezer bruikbare tips zal opdoen bij het lezen van dit boek.

De beste productiviteitsboeken

Deze periode publiceren we onze beoordelingen van de beste productiviteitsboeken. Klik hier de beste productiviteitsboeken in één overzicht.

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.