Boek: “Getting Results the Agile Way” door J.D. Meier

folder_open Boeken turned_in_not Framework, Praktisch, Theorie

Als je op zoek bent naar praktische inzichten en bruikbare tips om meer resultaten te kunnen boeken, dan is dit een niet te missen leestip! In “Getting Results the Agile Way: A Personal Results System for Work and Life” zet auteur JD Meier in duidelijke taal het door hem bedachte systeem of framework uiteen.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Topper

‘Getting Results the Agile Way’ geeft je duidelijke handvatten waar je mee aan de slag kunt. Het is een compleet en goed boek waar je veel aan kunt hebben. Dat maakt het een van de beste productiviteitsboeken.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

In tegenstelling tot enkele andere bekende productiviteitsboeken als “The 7 Habits of Highly Effective People” van Stephen R. Covey en “Getting Things Done” door David Allen legt Meier je niks op. Hij beschrijft een framework, principes en geeft je daar binnen veel vrijheid. Je kunt dus zelf invulling geven aan hoe jij jezelf die resultaten gaat bereiken die voor jou belangrijk zijn.

Dit boek moet je dan ook zien als een systeem voor resultaten, een referentie of een mentor. Onder andere met de Rule of 3, Monday Vision, Daily Outcomes, Friday Reflection en Hotspots geeft hij je een duidelijke indeling die je kunt gebruiken. Of niet: het is aan jou om bepaalde elementen juist wel of niet toe te passen.

Wat is productiviteit?

De ene vindt zichzelf enorm productief, de ander heeft altijd het gevoel nóg meer te moeten doen. Maar wat is productiviteit eigenlijk? Lees onze uitleg en praktische tips in onze special over productiviteit.

Paginavoorbeeld Getting Results the Agile Way van J.D. Meier

Een van de dingen waarmee Agile Results zich onderscheid, is door de focus op resultaten in de plaats van activiteiten. Door eerst je gewenste uitkomst te definiëren krijg je automatisch focus naar dat eindpunt. Ook weet je wanneer je ook echt klaar bent. Dat stimuleert je gevoel weer: goed gedaan, je bent er!

Just throwing more time and energy at problems won;t necessarily produce the results you want. By starting with outcomes, you define what ‘good’ will look like.

Fix time, flex scope

Door jezelf een vaste hoeveelheid tijd te geven, dwing je jezelf om goed na te denken over hoe je met die tijd om gaat. Het dwingt je na te denken over wat je precies allemaal moet doen. Ik merk dat ik steeds vaker de timer op mijn telefoon gebruik. Met name bij creatief werk blijkt het heel effectief. Zonder is het gemakkelijk om nog ‘even’ iets aan te passen. Met een duidelijke limiet doe je die dingen die de meeste impact hebben.

Smart goals van boek Getting Results the Agile Way van J.D. Meier

Tijd, aandacht en: energie

In de afgelopen 15 jaar heb ik veel zakelijk professionals ontmoet. Sommigen spreken vol trots over hun 80-urige werkweek, anderen over hun Six Sigma Black Belt-weet-ik-het. Maar geen van allen heb ik ooit over energie horen praten. In dit boek beschrijft Meier heel treffend over de effecten van energie op onze (werk)dag.

Als naar mijn kinderen kijk dan zie ik het effect heel duidelijk: net voor het avondeten zijn ze moe, sloom. Na het eten stuiteren ze door de kamer. En ze krijgen van ons echt geen Fristi. Dat avondeten en toetje geeft ze een boost. Dat is bij volwassenen niet anders. Toch lopen de meesten van ons op een stationair tempo door de dag heen.

Als je iets gedaan wilt krijgen zijn 3 dingen noodzakelijk: tijd, aandacht en energie. Als je geen ochtendmens bent, start je dag dan met iets waar je energie van krijgt. Kun jij niet wachten met werken? Pak dan gelijk de dag bij z’n … en knal er gelijk tegenaan.

Model Getting Results the Agile Way

Doelgroep

Meier heeft een uniek inzicht, namelijk: houd je tijd goed in de gaten en ga niet zomaar aan de slag. Daarmee heeft hij een andere insteek dan bij voorbeeld Getting Things Done van David Allen en Grip – Het geheim van slim werken van Rick Pastoor. Als jij regelmatig merkt dat je jezelf door de tijd laat verrassen, dan is dit een perfect boek voor jou.

De beste productiviteitsboeken

Deze periode publiceren we onze beoordelingen van de beste productiviteitsboeken. Klik hier voor alle boekbeoordelingen.

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.