Boek: “Hyperfocus” door Chris Bailey

folder_open Boeken turned_in_not Focus, Praktisch, Starten, Theorie

Dit is het tweede boek van Chris Bailey dat ik heb gelezen. Het eerste boek ‘The Productivity Project’ vind ik een van de beste productiviteitsboeken dus de verwachting was hoog. En die werd ingelost: ook ‘Hyperfocus’ is praktisch, leest lekker en staat boordevol bruikbare informatie. Wederom een aanrader.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Een aanrader

Zoals de titel doet vermoeden richt ‘Hyperfocus’ zich op een van de belangrijkste elementen die je nodig hebt om productief te kunnen zijn: focus. Bailey legt uit hoe je kunt focussen en hoe je kunt ‘ontfocussen’. Het boek leest lekker en staat boordevol handige informatie en tips.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Over de hele breedte

Auteur Bailey zet in zijn boek heel goed uiteen wat focus is en welke sterkten en limieten onze focus heeft. Vervolgens laat hij heel eenvoudig zien hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Hij geeft tips over afleiding en hoe je jouw omgeving kunt aanpassen zodat het makkelijker gaat zijn om je te kunnen concentreren.

Het leuke aan zijn boek is dat hij je de vrijheid geeft om te doen wat jij wilt: je voelt je niet verplicht om je precies aan zijn regels te houden. Integendeel: hij laat je zien hoe het werkt. Grote kans dat je het zult herkennen en dat je direct aanpassingen gaat doen. Omdat je dat zelf wilt.

Zijn schrijfstijl is ontspannen en tegelijk feitelijk juist. Hij geeft je theorie en achtergrondkennis waar het handig is maar zal het altijd praktisch houden. Een hele fijne combinatie.

“Modifying your environment is one of the top ways to cultivate your focus.”

Doelgroep

‘Hyperfocus’ is voor alle kenniswerkers interessant. Moet jij je regelmatig concentreren om iets gedaan te krijgen? Lukt dat niet omdat je afgeleid wordt door collega’s, appjes, mailtjes of door jezelf? Dan is ‘Hyperfocus’ jouw leestip.

Wat is productiviteit?

De ene vindt zichzelf enorm productief, de ander heeft altijd het gevoel nóg meer te moeten doen. Maar wat is productiviteit eigenlijk? Lees onze uitleg en praktische tips in onze special over productiviteit.

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Ben je op zoek naar productiviteitsboeken? Gebruik dan onze tool: in een paar kliks vind jij jouw perfecte boek!

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.