Boek: “Eat that Frog” door Brian Tracy

folder_open Boeken turned_in_not Praktisch, Procrastinatie

Begin de dag met het ding waar je het meest tegen op ziet. Als je dat eenmaal gedaan hebt, valt de rest van de dag alleen maar mee. Naast deze conclusie lees je veel praktische tips die voorkomen dat je nog langer een hoop werk voor je uit blijft schuiven.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Een praktisch boek

‘Eat that Frog’ is een leuk en praktisch boek. Het is relatief dun en leest makkelijk. Auteur Tracy beschrijft waarom je werk mogelijk voor je uit schuift en wat je daar tegen kunt doen.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Procrastinatie

De conclusie van dit boek klopt als een bus: vat datgene waar je het meeste tegenop kijkt vol bij z’n … en handel het af. Dan valt de rest van de dag wel mee.

Iedereen wil graag productief zijn: alles gedaan krijgen wat je wilde, en meer. Toch lukt het op sommige dagen gewoon niet.

‘Eat that Frog’ gaat voor een groot deel over procrastinatie, oftewel uitstelgedrag. Dingen uitstellen terwijl je weet dat het tot problemen kan leiden. Iedereen procrastineert. Maar soms kan het echt in de weg gaan zitten.

Auteur Tracy laat je in zijn boek zien waarom je bepaalde werkzaamheden wilt uitstellen en waarom je andere meteen oppakt. Daarnaast geeft hij praktische tips mee hoe je hiermee kunt omgaan.

Al met al is het een leuk boek om te lezen. Als je regelmatig tegen bepaald werk op ziet, dan kan dit boek jou mogelijk helpen.

Alternatieven

Is ‘Eat that Frog’ niet helemaal jouw dinge? Dan hebben we hier een paar alternatieven verzameld voor je:

Ready for Anything
David Allen is een van de beste auteurs op het gebied van productiviteit. Dit boek is feitelijk een samenvatting van alles wat hij in 6 jaar heeft geschreven. Een zeer compleet en toch makkelijk te lezen boek. En niet meer dan 163 pagina’s.
Lees onze beoordeling
Grip – Het geheim van slim werken 
Het meest recente boek, in het Nederlands, leuk geschreven en heel leerzaam. Daarnaast beschrijft dit boek een veel breder plaatje van productiviteit dan ‘Eat that Frog’.
Lees onze beoordeling

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.