Boek: “The One Thing” door Gary Keller

folder_open Productiviteitsboeken turned_in_not Beetje dunnetjes, Focus

De conclusie van ‘The One Thing’ klopt. Het is ook een goed geschreven boek. In ‘The One Thing’ legt auteur uit dat je productiever bent wanneer je een ding tegelijk doet: ‘one thing’ in het engels. Het boek staat vervolgens vol met ‘One Thing Method’ en dat stond mij minder aan. Keller is hier niet de uitvinder van. En hij voegt ook niks nieuws toe aan zijn zogenaamde methode. Conclusie: het is een goed boek maar de auteur vind zichzelf iets te belangrijk. Daarnaast is concentratie een van de ingrediënten van productiviteit.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Goed boek maar er zijn betere

‘The One Thing’ is op zich goed geschreven, anders hadden we het niet opgenomen in onze lijst. Maar de auteur gaat te ver door het boek te spekken met ‘zijn’ geclaimde ‘One Thing Method’. Verderop deze pagina hebben een aantal alternatieven vermeld voor je.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Concentreer je

De conclusie van dit boek klopt als een bus: concentreer je op een taak, dat komt jouw productiviteit ten goede.

Auteur Gary Keller gaat wat mij betreft te ver om dit principe toe te eigenen en er een merk van te maken. Hij schrijft dan ook talloze keren over het doen van ‘one thing’ als ‘One Thing Method’. Beetje te bezittelijk voor onze smaak.

Daarnaast voegt Keller niks toe aan deze bevinding. Tot slot gaat het boek ook echt alleen over het concentreren op een taak tegelijk. Daar kan ik hem niet op aankijken: de titel is wat dat betreft heel duidelijk.

Alternatieven

Zoals eerder geschreven vinden wij The One Thing wat te dun: in dezelfde tijd zijn er boeken te lezen waar je meer van kunt lezen. Daarom hebben we hier een paar alternatieven verzameld voor je:

Ready for Anything
David Allen is een van de beste auteurs op het gebied van productiviteit. Dit boek is feitelijk een samenvatting van alles wat hij in 6 jaar heeft geschreven. Een zeer compleet en toch makkelijk te lezen boek. En niet meer dan 163 pagina’s.
Lees onze beoordeling
Grip – Het geheim van slim werken 
Het meest recente boek, in het Nederlands, leuk geschreven en heel leerzaam. Daarnaast beschrijft dit boek een veel breder plaatje van productiviteit dan The One Thing.
Lees onze beoordeling

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.