Onze aanpak

Veel ondernemers zijn ‘s-avonds of in het weekend nog aan het werk: offertes uitwerken of facturen maken. Niet omdat ze dat leuk vinden maar omdat ze niet weten hoe het anders kan. Ik gun ondernemers een prettig bestaan: lekker werken op het ene moment en écht ontspannen op het andere. 

Met heldere communicatie, slimme processen en passende tools kun je wekelijks veel tijd besparen. Ik weet hoe en regel het van A tot Z voor je. Het resultaat is dat je vaker kunt genieten van gezin en hobby’s. In die tijd laadt jouw batterij méér op, waardoor je op de zaak ook weer beter kunt presteren. 

Heldere communicatie

Communicatie is cruciaal, dat weten we wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk: effectieve communicatie. In teamverband, tussen rollen of afdelingen en naar je belangrijkste klant?

Heldere communicatie is de eerste bouwsteen. Of je het nu hebt over persoonlijke communicatie, geschreven of digitaal: het gaat erom dat je tijdig de juiste details weet over te brengen.

Samen zoeken we uit welke informatie op welke momenten nodig zijn in je onderneming. In de volgende stappen zorgen we ervoor dat die informatie op de juiste momenten beschikbaar gaat zijn.

Slimme processen

De meeste MKB-ondernemingen hebben de belangrijkste processen niet beschreven, ze zijn sterk verouderd of ze worden niet gehanteerd. Door de belangrijkste processen op papier te zetten creeer je vertrouwen en rust. Niet alleen bij een ‘happy flow’ oftewel een makelijke order. Maar ook in het geval van een lastige order die deels opnieuw uitgevoerd moet worden.

We schrijven de belangrijkste processen uit op papier (en later digitaal) met BPMN 2.0. Deze is wereldwijd populair en laat zich makkelijk lezen. Ook voor iemand die er nog nooit mee heeft gewerkt. In de beste gevallen voelt iedereen zich zo goed bij een proces dat ze het allemaal als ‘hun’ proces gaan beschouwen.

Cruciaal is dat beschreven is waaraan moet worden voldaan voordat je verder kunt naar de volgende stap in het proces. Door dat kort en bondig op te schrijven ontstaat duidelijkheid en voorkom je veel onderlinge spanningen en rework.

Bijpassende tools

De onderlinge communicatie is op orde, de belangrijkste processen zijn beschreven en we hebben inmiddels duidelijke afspraken. Dan is het nu tijd voor bijpassende tools!

Dat kan vanalles zijn: een mal om de pasvorm te valideren, een magnetisch bord, een Excel-sheet of specialistische software. Belangrijk is dat de tools bij jullie past. Bij jullie onderneming, geschiedenis, ambities, budget en tijdlijn.

Samen kijken we wat nodig is en wat beschikbaar is. In bepaalde gevallen maken we een longlist en vervolgens een shortlist. Wij helpen je ook gedurende dit deel van het proces. We helpen bij de selectie van de leverancier en zorgen dat er slimme afspraken gemaakt worden zodat jullie krijgen wat jullie nodig hebben.

Jouw partner

We stoppen pas wanneer duidelijk is dat jullie originele probleem ook echt is opgelost.
Al die tijd blijven we onafhankelijk en aan jouw zijde staan!