Boek: “Ik maak het uit” door Catherine Price

folder_open Boeken turned_in_not Praktisch, Smartphone, Starten

De Amerikaanse schrijfster Catherine Price maakt op een dag met haar smartphone een foto van haar pasgeboren kindje. Ze kijkt naar het scherm en realiseert zich dat haar kindje naar haar kijkt en zij naar haar telefoon. Op dat moment besluit ze de relatie met haar smartphone te herzien. Dat proces heeft ze uitgedacht en beschreven. Een aanrader voor iedereen met een smartphone!

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Topper

‘Ik maak het uit’ is een makkelijk te lezen en eerlijk boek. Voor veel lezers zal het soms even schrikken zijn. En leerzaam. Dit boek gaat niet zozeer over productiviteit maar laat je wel zien welke invloed smartphones op ons leven hebben.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Leest lekker weg

In ‘Ik maak het uit’ beschrijft Catherine haarfijn en op een leuke manier hoe met name smartphones in ons leven zijn gekropen in de afgelopen tien jaar. Ze beschrijft hoe we ze in eerste instantie hebben gekocht om ons leven te verrijken en dingen makkelijker te maken.

In de praktijk hebben smartphones bijwerkingen die we niet moeten onderschatten. Herkenbaar vond ik het stuk waarin ze beschrijft hoe je met iemand in een leuk gesprek kunt zitten totdat diens telefoon een piepje geeft: zin onderbroken, telefoon erbij, hoofd naar beneden en de aandacht is volledig weg. Korte tijd later: ‘Pushbericht: morgen gaat het regenen.’. Tja, interessant. Waar waren we ook alweer?

Stappenplan

Price neemt je mee langs de voor- en nadelen maar laat het daar niet bij. Ze geeft je een stappenplan waarmee je de komende 30 dagen jouw relatie met je telefoon tegen het licht kunt houden.

Vrijwillig: als je geen zin hebt kun je bepaalde stappen prima overslaan. Dat vind ik persoonlijk prettig aan het boek: het is lekker geschreven. Lijkt een stuk niet interessant voor je? Dan scan je er doorheen en ga je verder wanneer het aansluit op jouw situatie.

Het stappenplan is zeer pragmatisch en steekt goed in elkaar. Ik ben er in een keer doorheen gegaan maar je kunt het natuurlijk wat meer op je gemak doen.

Doelgroep

‘Ik maak het uit’ is interessant voor iedereen met een smartphone. Catherine Price geeft je praktische inzichten, voorbeelden en handvatten om jouw gebruik terug te schroeven naar wat jij wilt. Ik weet vrij zeker dat elke lezer een of meer bruikbare tips uit het boek zal meenemen.

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Ben je op zoek naar productiviteitsboeken? Gebruik dan onze tool: in een paar kliks vind jij jouw perfecte boek!

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.