Boek: “What most Successful People do before Breakfast” door Laura Vanderkam

folder_open Productiviteitsboeken turned_in_not Beetje dunnetjes

In “What most Successful People do before Breakfast” beschrijft Laura Vanderkam verschillende overeenkomsten die succesvolle mensen volgens haar blijken te hebben. Hoewel het volgens mij klopt dat je in de ochtend nog fris en krachtig bent, vond ik een groot deel van het boek vooral interessant voor mensen die het druk hebben. Heel druk. Het ontbreekt mij dan ook aan diepgang en praktische tips.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Goed boek maar er zijn betere

‘What most Successful People do before Breakfast’ is op zich goed geschreven, anders hadden we het niet opgenomen in onze lijst. Maar het lijkt te ontbreken aan praktische tips. Ik verwacht dat je – na het lezen van alleen dit boek – niet ineens een stuk productiever zult zijn, vandaar dat ik niet zo enthousiast ben geworden van dit boek.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Lekker fris beginnen

Op zich klopt de conclusie van auteur Vanderkam: na een nacht goed slapen zul je doorgaans frisser zijn dan aan het einde van een dag. En dus is het beter om ergens aan het begin van je dag te starten met het zwaarste werk.

Wat dat betreft vind ik dit boek een stuk beter dan “Eat that Frog”. In dat boek wordt gesuggereerd dat je per se moet beginnen met het zwaarste werk, zo ver gaat Laura Vanderkam in haar boek niet.

Misschien vind ik de titel ‘What most Successful People do before Breakfast’ al te Amerikaans: ik vind het niet per se heel interessant wat ‘succesvolle’ mensen precies allemaal doen. Wat mij betreft had het boek breder mogen worden opgezet: iets meer theorie zodat je begrijpt waarom je bepaalde dingen wel of niet moet doen.

Met een focus op de ochtend laat de auteur veel factoren die invloed hebben op jouw productiviteit onbelicht. Als jouw ochtend nu echt slecht loopt, zou dit een interessant boek kunnen zijn. Wil je meer weten over productiviteit in het algemeen of wil je meer factoren in beeld krijgen en tips die breder toepasbaar? Dan adviseer ik een ander boek te lezen.

Scroll naar beneden voor alternatieven en ons overzicht met productiviteitsboeken.

Alternatieven

Zoals eerder geschreven vinden wij ‘What most Successful People do before Breakfast’ wat te dun: in dezelfde tijd zijn er boeken te lezen waar je meer van kunt lezen. Daarom hebben we hier een paar alternatieven verzameld voor je:

Ready for Anything
David Allen is een van de beste auteurs op het gebied van productiviteit. Dit boek is feitelijk een samenvatting van alles wat hij in 6 jaar heeft geschreven. Een zeer compleet en toch makkelijk te lezen boek. En niet meer dan 163 pagina’s.
Lees onze beoordeling
Grip – Het geheim van slim werken 
Het meest recente boek, in het Nederlands, leuk geschreven en heel leerzaam. Daarnaast beschrijft dit boek een veel breder plaatje van productiviteit dan ‘What most Successful People do before Breakfast’.
Lees onze beoordeling

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.