Boek: “The 4-hour Work Week” door Timothy Ferriss

folder_open Productiviteitsboeken

“The 4-hour Work Week” is een wereldwijde bestseller. Hoe gaaf zou jij het vinden om geen 40 uur maar slechts 4 uur per week te werken? Maar klopt het boek ook? Is die stap wel haalbaar? Daar was ik benieuwd naar. En dus heb ik ook een exemplaar gekocht en ben aan het lezen gegaan. Mijn mening lees je hier.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Spraakmakend en inspirerend

Het is een fantastische titel en ik zou het graag doen. Maar laat ik het veilig zeggen: mij lukt het niet. ‘The 4-hour Work Week’ is een interessant boek om te lezen maar het heeft me vrijwel niks geleerd. Nou ja, een cruciale les dan.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Hoe fantastisch de titel ook is. De harde waarheid is dat de inhoud van dit boek helaas voor 99% van de lezers onhaalbaar is. Laat ik duidelijk zijn: als je buiten de gebaande paden durft te denken kun je een hoop bereiken.

Durf te kiezen

Een van onze leveranciers gaat elk jaar 3 maanden op reis. En wij vinden dat fantastisch. Ja, hij is een tijdje minder makkelijk bereikbaar en een vergadering bij ons op kantoor is even niet mogelijk. Maar zijn dienstverlening blijft goed en dus zijn wij graag klant.

Zelf ben ik in 2001 met mijn onderneming gestart. Ik wilde niet langer dromen maar doen. Daar heb ik – sindsdien – geen enkele dag spijt van gehad.

Een belangrijke en – volgens ons – terechte conclusie uit het boek is dat veel mogelijk is. Maar je moet het wel echt doen! Dromen is leuk en voor sommigen voldoende. 100 punten voor Ferriss dat hij duidelijke keuzes maakt en bereid is actie te ondernemen om zijn dromen na te jagen.

Toepasbaar?

Een aantal van de dingen waar Timothy Ferriss het over heeft is zeker mogelijk. Je kunt iemand inhuren om je mailbox te beheren zodat jij je kunt richten op de dingen waar jij onderscheid mee kunt maken.

Deze boekrecensie maakt onderdeel uit van ons overzicht van productiviteitsboeken. We lezen elk boek dan ook met productiviteit in het achterhoofd. Het beste boek uit onze lijst geeft de lezer handvatten, tips, en trucs om zelf productiever te worden.

‘The 4-hour Work Week’ heeft van mij een lage beoordeling gekregen omdat we het merendeel van de dingen waar Ferriss over schrijft simpelweg niet toepasbaar zijn voor het grootste deel van onze doelgroep: kenniswerkers in Nederland en België.

Dat gezegd hebbende: durf te dromen! En als je een duidelijke droom hebt hoop ik dat je die gaat nastreven. Die gedachte is weer vers in mijn hoofd. Thanks Timothy.

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.