Het Zeigarnik-effect beschrijft waarom openstaande zaken terug blijven komen in je hoofd. Hoe dat komt en wat de gevolgen zijn voor je productiviteit lees je in dit artikel.
“The 4-hour Work Week” is een wereldwijde bestseller. Hoe gaaf zou jij het vinden om geen 40 uur maar slechts 4 uur per week te werken? Maar klopt het boek ook? Is die stap wel haalbaar? Daar was ik benieuwd naar. En dus heb ik ook een exemplaar gekocht en ben aan het lezen gegaan. Mijn mening lees je hier.
Hoe fantastisch de titel ook is. De harde waarheid is dat de inhoud van dit boek helaas voor 99% van de lezers onhaalbaar is. Laat ik duidelijk zijn: als je buiten de gebaande paden durft te denken kun je een hoop bereiken.
Durf te kiezen
Een van onze leveranciers gaat elk jaar 3 maanden op reis. En wij vinden dat fantastisch. Ja, hij is een tijdje minder makkelijk bereikbaar en een vergadering bij ons op kantoor is even niet mogelijk. Maar zijn dienstverlening blijft goed en dus zijn wij graag klant.
Zelf ben ik in 2001 met mijn onderneming gestart. Ik wilde niet langer dromen maar doen. Daar heb ik – sindsdien – geen enkele dag spijt van gehad.
Een belangrijke en – volgens ons – terechte conclusie uit het boek is dat veel mogelijk is. Maar je moet het wel echt doen! Dromen is leuk en voor sommigen voldoende. 100 punten voor Ferriss dat hij duidelijke keuzes maakt en bereid is actie te ondernemen om zijn dromen na te jagen.
Toepasbaar?
Een aantal van de dingen waar Timothy Ferriss het over heeft is zeker mogelijk. Je kunt iemand inhuren om je mailbox te beheren zodat jij je kunt richten op de dingen waar jij onderscheid mee kunt maken.
Deze boekrecensie maakt onderdeel uit van ons overzicht van productiviteitsboeken. We lezen elk boek dan ook met productiviteit in het achterhoofd. Het beste boek uit onze lijst geeft de lezer handvatten, tips, en trucs om zelf productiever te worden.
‘The 4-hour Work Week’ heeft van mij een lage beoordeling gekregen omdat we het merendeel van de dingen waar Ferriss over schrijft simpelweg niet toepasbaar zijn voor het grootste deel van onze doelgroep: kenniswerkers in Nederland en België.
Dat gezegd hebbende: durf te dromen! En als je een duidelijke droom hebt hoop ik dat je die gaat nastreven. Die gedachte is weer vers in mijn hoofd. Thanks Timothy.
Vind jouw perfecte productiviteitsboek:
beGuru Blog
Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.
We hebben blijkbaar nog géén zin in 2020
Het is januari, het regent en jij zit weer achter je toetsenbord. En je hebt er géén zin in! Afgelopen zondag zochten we blijkbaar massaal op ‘procrastinatie’. We hebben een aantal fijne tips voor je!
Wie wil er nog in de kantoortuin werken?
Steeds meer studies laten zien dat werken in een open kantoor negatieve effecten heeft. In dit artikel gaan we daar op in.