Boek: “Ready for Anything” door David Allen

folder_open Boeken turned_in_not GTD, Praktisch, Starten

In de wereld van productiviteit is David Allen een van de grootste namen. De meeste lezers zullen hem kennen van zijn boek ‘Getting Things Done‘. In ‘Ready for Anything’ legt Allen alle ingredienten uit die effect hebben op jouw productiviteit. Met 164 pagina’s is het een vrij dun boek. Dat maakt het ook overzichtelijk. Als je nieuw bent met productiviteit is dit misschien wel het beste boek om mee te beginnen.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

Topper

‘Ready for Anything’ is een vrij dun boek dat zich makkelijk laat lezen. De inhoud dekt zo ongeveer elk ingrediënt dat effect heeft op productiviteit. Als je nieuw bent met productiviteit is dit een van de makkelijkste en volledige boeken om mee te starten.
De beste productiviteitsboeken in één overzicht

Nuchtere methode

David Allen heeft in zijn tijd als trainer duizenden mensen in Amerika getraind. Via die weg heeft hij een enorme kennis vergaard over productiviteit en alle factoren die daar invloed op hebben.

Eerder schreef hij daarop Getting Things Done. Dat boek is sindsdien een van de beste boeken gebleken op het gebied van productiviteit.

In de jaren daarna bleef Allen schrijven. Dit boek is het beste materiaal dat hij sindsdien heeft geschreven. Daarmee is het een prachtige kans om over alle belangrijke onderwerpen te vliegen en ze stuk voor stuk te belichten en dat is precies wat dit boek doet.

Heb je al eens iets over productiviteit gelezen maar heb je het idee dat je bepaalde ingrediënten mist? Of ben je nieuw met productiviteit? Dan kan ‘Ready for Anything’ wel eens een perfecte leestip zijn voor jou!

In het boek komen 52 principes aan bod. Allen schrijft op zijn doel af en vult het boek niet met talloze voorbeelden. Daardoor telt elke pagina mee.

Door de indeling is het een ‘scanbaar‘ boek: zie je een onderwerp dat – op dit moment – niet interessant is voor jou? Dan skip je dat onderwerp en ga je door naar het volgende. Met dit boek is dat goed mogelijk.

Wat is productiviteit?

De ene vindt zichzelf enorm productief, de ander heeft altijd het gevoel nóg meer te moeten doen. Maar wat is productiviteit eigenlijk? Lees onze uitleg en praktische tips in onze special over productiviteit.

Doelgroep

Door de opzet en complete omvang is ‘Ready for Anything’ interessant voor beginners en lezers die alleen over een aantal onderwerpen hebben gelezen. Dit boek geeft je een mooi overzicht. Mocht je dat willen, dan kun je vervolgens met een ander boek inzoomen op het onderwerp van jouw keuze.

De beste productiviteitsboeken

Deze periode publiceren we onze beoordelingen van de beste productiviteitsboeken. Klik hier de beste productiviteitsboeken in één overzicht.

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.