Vergelijk: ‘Focus AAN/UIT’ en ‘Grip – het geheim van slim werken’

folder_open Nieuws turned_in_not Focus

In minder dan een jaar zijn twee heel goede productiviteitsboeken door Nederlandse auteurs verschenen: ‘Grip – het geheim van slim werken’ en ‘Focus AAN/UIT’. Welk boek is voor jou het meest geschikt? Je leest het in dit artikel.

 
Bas Kierkels - in
Bas is gék van productiviteit. Hij helpt graag ondernemers méér gedaan te krijgen met hetzelfde team met slimme en flexibele tools.

De verschillen

In het kort: als je wilt weten waarom iets zo is, dan zul je ‘Focus AAN/UIT’ een prettiger boek vinden. Ben je wat praktischer ingesteld en wil je gewoon tips om productiever te worden? Dan is ‘Grip – het geheim van slim werken’ leuker om te lezen.

Mark Tigchelaar en Oscar de Bos lijken in ‘Focus AAN/UIT’ een soort volledige route te hebben uitgestippeld. Ze maken ruimte voor de theorie en onderbouwen dat keurig met feiten.

Rick Pastoor lijkt te hebben geschreven wat hij wilde zeggen. Hij heeft ook een goede structuur in zijn boek en zijn tips kloppen. Hij lijkt er meer vanuit de praktijk in te staan.

Overeenkomsten

Veel kenniswerkers hebben nog weinig tot geen boeken over productiviteit gelezen. Als dat voor jou ook zo is, dan zou ik aanraden om een boek te lezen dat een zo breed mogelijk beeld geeft. Van concentratie op het werk, tot goed kunnen slapen: er zijn veel elementen van invloed op jouw productiviteit.

Beide boeken zijn goed onderbouwd, vrij compleet en origineel in het Nederlands geschreven.

Doelgroep

Zowel ‘Focus AAN/UIT’ als ‘Grip – het geheim van slim werken’ zijn uitstekende boeken voor alle kenniswerkers in België en Nederland. De schrijfstijl van beide boeken leent zich voor iedereen die nieuw is met productiviteit.

Vergis je niet: beide boeken zijn dusdanig compleet dat ze ook interessant zijn als je al eerder hebt gewerkt aan jouw productiviteit.

Boekbeoordelingen

Klik op de afbeeldingen om de volledige boekbeoordelingen te lezen van beide boeken:

Boek: “Focus AAN/UIT”
‘Focus AAN/UIT’ is een compleet boek, in het Nederlands, met praktische tips gericht op een optimale focus.
Lees onze beoordeling
Boek: “Grip – Het geheim van slim werken”
“Grip – Het geheim van slim werken” leest lekker en geeft je praktische handvatten. Een van de beste productiviteitsboeken.
Lees onze beoordeling

Vind jouw perfecte productiviteitsboek:

Ben je op zoek naar productiviteitsboeken? Gebruik dan onze tool: in een paar kliks vind jij jouw perfecte boek!

Praktisch
Theorie
Framework
Procrastinatie
GTD
Focus
2 boeken gevonden:

beGuru Blog

Op de beGuru-blog lees je alles over productiviteit: achtergrond artikelen, boek reviews, ontwikkelingen over beGuru en meer.

Cover shot van boek: 'Focus AAN/UIT'.
Boeken

Boek: “Focus AAN/UIT” door Mark Tigchelaar

‘Focus AAN/UIT’ is een compleet en goed onderbouwd boek, geschreven door auteurs met ervaring in het veld. Dat maakt Focus één van de beste productiviteitsboeken op dit moment beschikbaar.