Blog: kennisbank

Alle artikelen uit de categorie ‘Kennisbank’. Klik hier voor het blog.

Kennisbank

Timeboxing: krijg méér gedaan

Ooit gedacht: “Ik had deze week meer willen doen”? Dan is timeboxing iets voor jou! In deze blog leg ik uit wat timeboxing is en welke voordelen het heeft voor je planning en productiviteit.

Eisenhower Matrix methode
Kennisbank

Eisenhower Matrix-methode

Wat voor de ene belangrijk is, hoeft voor de ander helemaal niet belangrijk te zijn. Met de Eisenhower Matrix-methode heb jij daar nooit meer problemen mee.

Voorbeeldpagina Boek The Pomodoro Technique
Kennisbank

Pomodoro Techniek

De Pomodoro techniek is een tijdsmanagementmethode. Met de Pomodoro methode werk je in blokken van 25 minuten waartussen je telkens pauze neemt.

Wat is procrastinatie? Een achtergrond artikel over de oorzaken, gevolgen en oplossingen
GTDKennisbank

Wat is procrastinatie?

Procrastinatie, oftewel “uitstelgedrag” oftewel “Ja, dat is een belangrijke opdracht, maar eerst doe ik dit even.” Lees over het ontstaan en oplossingen.

GTDKennisbank

Wet van Parkinson

De wet van Parkinson gaat over het effect dat werk net zo lang duurt als je beschikbaar hebt. Lees verder voor meer details over de wet van Parkinson.

5 Tips om expats aan je bedrijf te binden
Kennisbank

5 tips om expats te binden aan je bedrijf

Expats zijn voor veel bedrijven onmisbare arbeidskrachten geworden en cruciaal voor de groei van bedrijven. Het aantrekken van expats vraagt doorgaans een flinke investering en het is jammer dat een expat na 2 jaar weer gratis de deur uit zou lopen. Lees daarom de volgende tips om expats aan je bedrijf te binden.

De DBA-wetgeving in 2018 uitgelegd
KennisbankNieuws

De wet DBA in 2018

Ben je een freelancer of opdrachtgever die met freelancers of andere ZZP’ers werkt? Dan wil je vast weten wat de stand van zaken van de web DBA in 2018 is. Lees het in dit blogartikel!

Kennisbank

Back-uppen voor bedrijven

Back-ups zijn voor ondernemers nooit belangrijk. Tot het te laat is. In dit artikel nemen we mijn Back-up Checklist door. Aan de hand van een paar eenvoudige stappen stel je zelf jouw perfecte back-up samen. Onderneem met een gerust hart, met een werkende back-up!

Kennisbank

4 Tips voor een Superconcentratie

Moet jij ook altijd te veel doen in te weinig tijd? Lees dan ons artikel hoe je super effectief kunt werken in een superconcentratie. beGuru helpt jou tijd te besparen zodat jij weer een weekend hebt.