Bas Kierkels

Oprichter en mede-eigenaar van beGuru. Gék van productiviteit. Écht gék van.

In de afgelopen 15 jaar heeft Bas talloze ondernemingen geholpen om méér gedaan te krijgen. In minder tijd. Én met minder stress. Inmiddels is beGuru uitgegroeid tot specialist in het ontwikkelen van bedrijfssoftware dat precies doet wat die onderneming wil.

Het leukste onderdeel van zijn werk? Meekijken in de operatie. Zien wat er wel en niet goed gaat. Kennis aandragen. En samen met de opdrachtgever de grootste obstakels aanpakken en structureel oplossen.

Bas is van nature nieuwsgierig en dat helpt tijdens zijn dagelijkse werk. Het levert ook veel onderwerpen op. Daarover schrijft hij periodiek op het beGuru-blog.

Zijn artikelen hebben altijd een haakje naar productiviteit, zijn met respect geschreven, feitelijk juist en als het kan met een knipoog. Zo hoort het, volgens hem.

Bas’ meest recente blogberichten

Nieuws

Nieuwe branding beGuru

beGuru is voorzien van een nieuwe professionele branding. In dit artikel leggen we uit hoe en waarom we dat gedaan hebben.

Nieuws

Dennis Vermeulen: van harte welkom!

Per 1 februari 2021 hebben we versterking gekregen van Dennis Vermeulen. Dennis heeft een passie voor techniek en heeft zich als developer bij ons al bewezen.

Nieuws

Tips voor bij je notitieblokje

Tips voor bij je notitieblokje Zodat je maximaal kunt genieten van jouw blokje Veel professionals proberen tegenwoordig zoveel mogelijk digitaal…
Kennisbank

Timeboxing: krijg méér gedaan

Ooit gedacht: “Ik had deze week meer willen doen”? Dan is timeboxing iets voor jou! In deze blog leg ik uit wat timeboxing is en welke voordelen het heeft voor je planning en productiviteit.

Eisenhower Matrix methode
Kennisbank

Eisenhower Matrix-methode

Wat voor de ene belangrijk is, hoeft voor de ander helemaal niet belangrijk te zijn. Met de Eisenhower Matrix-methode heb jij daar nooit meer problemen mee.

Voorbeeldpagina Boek The Pomodoro Technique
Kennisbank

Pomodoro Techniek

De Pomodoro techniek is een tijdsmanagementmethode. Met de Pomodoro methode werk je in blokken van 25 minuten waartussen je telkens pauze neemt.

Wat is procrastinatie? Een achtergrond artikel over de oorzaken, gevolgen en oplossingen
GTDKennisbank

Wat is procrastinatie?

Procrastinatie, oftewel “uitstelgedrag” oftewel “Ja, dat is een belangrijke opdracht, maar eerst doe ik dit even.” Lees over het ontstaan en oplossingen.

GTDKennisbank

Wet van Parkinson

De wet van Parkinson gaat over het effect dat werk net zo lang duurt als je beschikbaar hebt. Lees verder voor meer details over de wet van Parkinson.

Voorstellen

Edon van Asseldonk

Edon van Asseldonk Online Marketing-liefhebber en mede-eigenaar van beGuru. Edon heeft al talloze bedrijven geholpen meer omzet uit hun online…
Nieuws

Op weg naar beGuru 3.0

We zijn op weg naar beGuru 3.0. Wil jij weten hoe beGuru jouw bedrijf in de toekomst kan helpen? Lees dan nu verder!

5 Tips om expats aan je bedrijf te binden
Kennisbank

5 tips om expats te binden aan je bedrijf

Expats zijn voor veel bedrijven onmisbare arbeidskrachten geworden en cruciaal voor de groei van bedrijven. Het aantrekken van expats vraagt doorgaans een flinke investering en het is jammer dat een expat na 2 jaar weer gratis de deur uit zou lopen. Lees daarom de volgende tips om expats aan je bedrijf te binden.

5 Google Trends voor 2018
Nieuws

5 Google Trends voor 2018

Wil jij weten welke kant Google op gaat? Wil jij dat je website ook in 2018 goed in Google vindbaar is? Lees dan onze blog met de 5 Google Trends voor 2018.

Support

Alles over: Opdrachten

De basis Wat is een opdracht? Als je je tijd wilt bijhouden, dan gebruik je opdrachten. Je krijgt een opdracht van…
Support

Alles over: Projecten

De basis Wat is een project Projecten bestaan uit verschillende andere werkzaamheden. Deze houden verband met elkaar: als je teveel…
De DBA-wetgeving in 2018 uitgelegd
KennisbankNieuws

De wet DBA in 2018

Ben je een freelancer of opdrachtgever die met freelancers of andere ZZP’ers werkt? Dan wil je vast weten wat de stand van zaken van de web DBA in 2018 is. Lees het in dit blogartikel!

Kennisbank

Back-uppen voor bedrijven

Back-ups zijn voor ondernemers nooit belangrijk. Tot het te laat is. In dit artikel nemen we mijn Back-up Checklist door. Aan de hand van een paar eenvoudige stappen stel je zelf jouw perfecte back-up samen. Onderneem met een gerust hart, met een werkende back-up!

Vrouw die veter strikt
Roadmap

Wat zijn jouw selling points?

Wat zijn jouw selling points? access_time29 september 2017 update7 januari 2020 folder_open Roadmap Als onderdeel van mijn werk schrijf ik…
Kennisbank

4 Tips voor een Superconcentratie

Moet jij ook altijd te veel doen in te weinig tijd? Lees dan ons artikel hoe je super effectief kunt werken in een superconcentratie. beGuru helpt jou tijd te besparen zodat jij weer een weekend hebt.

Menu